نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

پیش‌بینی بورس امروز ۲۲ دی ۹۹ 

پیش‌بینی بورس فردا ۲۲ دی ۹۹ / بورس فردا بهتر از امروز است

لغو قیمت‌گذاری دستوری فولاد و تزریق پول به بازار سهام باعث روند صعودی بورس امروز شد و شاخص کل، کانال ۱/۳ میلیون واحد را پس گرفت، اما بورس امروز چه می‌شود؟


 بازار سهام در سه هفته گذشته روند نزولی داشت و اولین روز معاملات کد بورسی  این هفته نیز با فشار فروش در نمادهای شاخص‌ساز همراه بود اما امروز تقاضا به بورس بازگشت و شاخص کل مثبت شد. اما آیا روند صعودی بورس پایدار است؟ آیا ثبت نام بورس افزایش پیدا می کند ؟ 

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با دلیل بازگشت بورس گفت: اصلاح زیاد بازار سهام در سه هفته اخیر، لغو قیمت‌گذاری دستوری فولاد، روند صعودی بازارهای جهانی و تثبیت قیمت دلار از دلایل روند صعودی بازار سهام بود و تزریق پول به بازار سهام نیز جنبه روانی زیادی داشت. با وجود روند صعودی شاخص کل هنوز اعتماد به بازار سهام برنگشته است. به نظر می‌رسد گزارش‌های ۹ ماهه به رشد بازار سهام کمک کند اما باید روند قیمت دلار را مد نظر قرار داد.ضمن اینکه آموزش بورس ضروری می باشد . 

این کارشناس در رابطه با بورس فردا گفت: جو روانی بورس مثبت است و در دقایق پایانی معاملات امروز تقاضا افزایش یافت و احتمالا بورس فردا مثبت است.

همچنین حمید اسدی، حقوقدان بازار سهام روند صعودی آغاز شده را پایدار خواند و گفت: بورس اصلاح زیادی داشته و لغو قیمت‌گذاری دستوری، و تزریق پول به بازار سهام موانع پیش‌روی بورس را کنار زد.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-اموزش بورس -سهام بنیادی - کد بورسی- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

    • مقصر ریزش بورس کیست؟

مقصر ریزش بورس کیست؟

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: مهمترین مسئله این است که افراد یا نهادها و سازمان‌هایی که قانون گذار هستند باید کمک می‌کردند که این اتفاقا رخ ندهد. مقصر ریزش ۲۰ درصدی بازار را وزارت صمت می‌دانم، چون آن‌ها با دستورالعمل‌هایی که دادند عملا بازار را به عقب راندند. و ثبت نام بورس به شدت کاهش یافت . 

 محمد خبری‌زاده کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: مهمترین دلیل عقب نشینی بورس، دستورالعمل جدید وزارت صمت است. استارت ماجرا از روز سه شنبه خورد، با توجه به اصرار وزارت صمت مبنی بر اینکه قیمت پایه محصولات فولادی باید ۷۰ درصدِ قیمت جهانی باشد، بازار با شوک منفی روبرو شد. کد بورسی در ابتدا لازم است . 

این کارشناس با اشاره به اینکه پایین رفتن بازار الان از نظر بنیادی دیگر بیش از این توجیهی ندارد، تاکید کرد: در حال حاضر جو هیجانی بر بورس حاکم شده است. ولی به نظرم عقب نشینی تا مرز یک میلیون واحد اتفاق نمی‌افتد و اگر روز شنبه یا یک شنبه بازار برگردد، حتی میتوانیم شاهد یک رشد کوتاه مدت هم باشیم.

وی با اشاره به اینکه بورس در حال برگشتن بود، اضافه کرد: مهمترین مسئله این است که افراد و یا نهادها و سازمان‌هایی که قانون گذار هستند باید کمک می‌کردند که این اتفاقا رخ ندهد. مقصر ریزش ۲۰ درصدی بازار را وزارت صمت می‌دانم. چون آن‌ها با دستورالعمل‌هایی که دادند عملا بازار را به عقب راندند. با کاری که کردند سهامداران را ترساندند، بازار را منفی کردند و منافع بیش از ۵۰ میلیون سهامدار بورسی را به بازی گرفتند. مقصر اصلی این‌ها بودند وگرنه بازار از نظر بنیاد، سودسازی و فروش و هر طور حساب کنیم نباید بیش از این ریزش می‌کرد. آموزش بورس لازم است . 

خبری زاد در جواب این سوال که ارزیابی شما از هفته آینده چیست و به نظرتان این روند ادامه پیدا می‌کند یا خیر؟گفت: قیمت‌ها جذاب است اما بازار ترسیده است. بخاطر این که میبیند هیچگونه پشتیبانی از سوی نهاد قانون گذار نمی‌شود برای همین حاضر است به هر قیمتی بفروشد. امیدوارم شنبه بازار تا حدی جمع شود و روز یکشنبه یک روال بهتر و مثبتی پیدا کند. بازار از اینجا به بعد دیگر ارزنده است و ریزش توجیهی ندارد، مگر اینکه جو هیجانی ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی روند بررسی بودجه نیز تاثیرگذار است اما در این ریزش بودجه تاثیری ندارد و دستورالعمل وزارت صمت عامل تغییر مسیر بورس بود.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-سرمایه گذاری -سهام بنیادی - سرمایه گذاری بورس- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

تلاش دولت برای رفع نگرانی سهامداران / بورس نهادی کاملا مستقل است

تلاش دولت برای رفع نگرانی سهامداران / بورس نهادی کاملا مستقل است

معاون اول رییس‌جمهور گفت: دولت وظیفه دارد ضمن حمایت از بازار سرمایه همه تلاش خود را برای رفع نگرانی سهامداران و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها به کار گیرد.

 

 اسحاق جهانگیری عصر امروز (شنبه) در دیدار با مدیران هلدینگ‌ها و شرکت‌های حقوقی فعال در بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بورس نهادی کاملا‌ مستقل است، اظهار داشت: دولت نمی‌خواهد و نباید در قوانین، مقررات و سازوکارهای بورس دخالت داشته باشد، در عین حال مردم نیز برای حضور در بازار سرمایه باید به سازوکارهای اقتصادی آن توجه نمایند و از نظر و مشورت کارشناسان و صاحب‌نظران برای ورود به این بازار توجه کنند. مدیریت بازار سرمایه نیز باید سازوکاری تدوین کند تا اشخاص حقیقی با آگاهی در این زمینه اقدام نمایند.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه سازوکار بورس کاملا سازوکاری اقتصادی است، افزود: تصمیمات شورای عالی بورس برای دولت معتبر است و رسالت دولت در این مقطع حمایت و پشتیبانی از این تصمیمات و روش‌های منطقی و عقلایی اتخاذ شده است زیرا نهاد بورس در مقطع کنونی نشان داده که می‌تواند محل مناسبی برای تامین منابع مالی بنگاه‌های دولتی، عمومی و خصوصی باشد.

جهانگیری با اشاره به افزایش تعداد سهامداران کد بورسی بورس در کشور اظهار داشت:‌ هرگونه قانون و مقرراتی که در دولت و مجلس شورای اسلامی در مقطع کنونی تدوین می‌شود باید با توجه کامل به مسائل بازار سرمایه صورت پذیرد و نباید اقدامی انجام شود که بر سرنوشت بیش از ۴۰ میلیون سهامدار خرد تاثیر منفی بگذارد، ضمن آنکه باید از هر گونه دخالت غیرکارشناسی در بازار سرمایه به خصوص در مقطع کنونی اجتناب شود.

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: پیش ‌بینی‌ها این است که با توجه به تحولات بین‌المللی، اقتصاد کشور در آینده شرایط بهتری داشته باشد و به سمت ثبات پیش برود. گزارش‌ها و روند های اعلام شده از وضعیت بنگاه‌های اقتصادی نیز نشان می ‌دهد که تولیدات این‌گونه بنگاه‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار است، خوشبختانه روند رشد اقتصادی کشور در شش ماهه ابتدایی سال مثبت بوده و انتظار داریم در پایان سال رشد اقتصادی کشور وضعیت بهتری پیدا کند.همچنین آموزش بورس لازم است .

جهانگیری با درخواست از شرکت‌های حقوقی و مدیریت سازمان بورس برای ایجاد ثبات و صیانت از بازار سرمایه در مقطع کنونی گفت: با هماهنگی دو طرف و نیز استفاده از ابزارهای اقتصادی دیگر می‌توان ضمن حمایت از بازار سرمایه، نیازهای مالی هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی کشور را نیز مرتفع کرد.

در این جلسه وزیر اقتصاد و دارایی با گزارشی از وضعیت بازار سرمایه و مقایسه آن با سال گذشته از اتفاقاتی نظیر بازارگردانی شرکت‌ها و انتشار اوراق تبعی به عنوان نقطه عطفی در بازار سرمایه کشور یاد کرد و گفت: امسال بازار سهام چیزی بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان برای شرکت‌های دولتی، عمومی و خصوصی تامین سرمایه کرده است. در نیمه دوم سال ثبت نام بورس کاهش یافته است .

دژپسند با اشاره به تحولات اخیر و تاثیر اخبار داخلی و خارجی بر بازار بورس کشور خواستار هماهنگی و همکاری مجموعه دستگاه‌ها و سهامداران حقوقی شرکت‌های بزرگ برای حفظ مانایی و پویایی بازار سرمایه شد و گفت: در کنار آمادگی برای عرضه اولیه تعداد زیادی از بنگاه‌ها باید تلاش کنیم تا فضای نااطمینانی و نگرانی به بازار بورس کشور تزریق نشود.

در این جلسه که وزرای نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد و دارایی، رییس اوراق بورس بهادار و رییس سازمان تامین اجتماعی نیز حضور داشتند، ابراهیمی عضو هیات‌رئیسه سازمان بورس گزارشی از آمار بازاری دوره سی‌ونه هفته‌ای از ابتدای سال تاکنون در خصوص ارزش بازار به تفکیک صنایع بورسی، عرضه‌های اولیه، تعداد نمادهای بورسی دارای بازارگردان، میزان خرید و فروش حقیقی ‌ها و حقوقی‌ها ارائه کرد و گفت: پیش‌برد بازار سرمایه منوط به مولفه‌هایی نظیر اعتماد بخشی از سمت دولت، تاثیر ارز بر بازار، قیمت‌گذاری‌های دستوری و القای بی‌اعتمادی به بازار، تعیین تکلیف سهام عدالت و مدیریت ریسک تغییر قوانین و مقررات است.

در این جلسه نمایندگان برخی شرکت‌های اصلی بورس کشور دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و پیشنهادهای خود برای صیانت از بازار سرمایه را ارائه کردند.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-سرمایه گذاری -سهام بنیادی - سرمایه گذاری بورس- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

توزیع رانت با قیمت‌گذاری فولاد / رانت فولاد معادل چند درصد معاملات بورس بود؟

توزیع رانت با قیمت‌گذاری فولاد / رانت فولاد معادل چند درصد معاملات بورس بود؟

طبق تصمیم جدید وزارت صمت در رابطه با قیمت‌گذاری زنجیره فولاد، مقرر شد قیمت فولاد بر اساس ۷۰ درصد قیمت CIS تایین شود. کارشناسان می‌گویند قیمت‌گذاری دستوری فولاد به معنی توزیع رانت است. اما این کار چه میزان رانت توزیع می‌کند؟

 بعد از قیمت‌گذاری دستوری فولاد و ضررات جانبی آن برای صنعت فولاد مجلس قصد دارد انرژی ارزان برای این صنایع را از بودجه ۱۴۰۰ حذف کند که این موضوع باعث افزایش هزینه‌های تولید این صنایع و زیان‌ده شدن صنعت فولاد خواهد شد. اما قیمت‌گذاری دستوری فولاد چقدر رانت توزیع می‌کند؟

محمد خبری‌زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز در رابطه با میزان رانت توزیع شده از قیمت‌گذاری دستوری فولاد گفت: در معاملات هفته گذشته به ازای هر تن فولاد مبلغ ۷۰ دلار از جیب شرکت‌های فولادی به جیب صنایع پایین دست که ۹۹ درصد آنها بورسی نیستند و خصوصی هستند سرازیر شده است که این عدد حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد معاملات بورس کالا در هفته گذشته بوده است. در سه هفته گذشته معاملات بورس کالا حدود ۸ هزار میلیارد تومان بوده که با این حساب رانت توزیع شده در این سه هفته چیزی حدود هزار میلیارد تومان یا حدود یک سوم یارانه نقدی ماهانه است.

این کارشناس در رابطه با سود حاصل از صادرات فولاد گفت: از طرفی خریداران فولاد از بورس کالا این محصول را خودشان صادر می‌کنند که در هر هزار تن چیزی حدود ۲ میلیارد تومان برای صادرکننده سود دارد. این رانت از جیب شرکت‌های فولادی توزیع می‌شود. شرکت‌هایی که ۵۰ میلیون سهامدار دارد و اکثر آنها دارندگان سهام عدالت و صندوق‌های بازنشستگی‌اند.

خبری‌زاد ادامه داد: دلیل وزارت صمت این است که شرکت‌های فولادی برای هر تن فولاد ۴ میلیون تومان هزینه می‌کند و دلیلی ندارد این محصول را به قیمت‌های جهانی بفروشد که این دلیل به شدت غیرمنطقی است زیرا استخراج هر بشکه نفت برای ما حدود ۱۰ دلار هزینه دارد ولی نفت براساس قیمت‌های جهانی فروخته می‌شود و وزارت صمت به صورت غیرعقلانی روی این موضوع پافشاری می‌کند و قوه قضاییه و نهادهای مسئول باید در این زمینه ورود کنند و دلیل پخش این رانت را ریشه‌یابی کنند. برای خرید هم سهم در ابتدا داشتن کد بورسی لازم است . 

این کارشناس در ادامه در رابطه با ریزش بازار سهام تحت تاثیر این تصمیم گفت: این شیوه‌نامه قیمت‌گذاری دستوری باید لغو شود زیرا طی دو روز گذشته بازار سهام تحت تاثیر این تصمیم غیرمنطقی ریزش زیادی داشته و محدوده حمایت خود را نیز از دست داده است. همچنین وزیر صمت باید پاسخگوی زیان مردم در چند روز اخیر باشد. مردم به بازار سهام دعوت شدند و دولت گفت همه چیز را به بورس بسپارید و در دوره اصلاح قیمتی بازار سهام سهامداران صبوری کردند اما تصمیمات شبانه و غیرعاقلانه در حال نابود کردن سرمایه سهامداران است. آموزش بورس لازم است و همچنین ثبت نام بورس کاهش داشته است . 

همچنین فعالان بازار در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس در رابطه با قیمت‌گذاری دستوری نوشتند: «با توجه به حجم عرضه شمش فولادی در هر جلسه معاملاتی در بورس کالا و همچنین متوسط نرخ ۶۰۰ دلار بر هر تن در منطقه، بر اساس مصوبه جدید وزارت صمت که ضریب تعیین نرخ پایه شمش را از ۸۰ درصد از نرخ منطقه به ۷۰ درصد کاهش می‌دهد، ۱۸۰ دلار به ازای هر تن به خریداران تخفیف داده می‌شود. به عبارتی، مبنای محاسبه نرخ پایه شمش فولادی در بورس کالا ۴۲۰ دلار خواهد بود که این عدد با افزودن هزینه حمل نیز ۲۰ دلار کمتر از نرخ قراضه است. بر این اساس، در هر جلسه معاملاتی بورس کالا حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان رانت فولادی از طریق تحمیل تخفیف‌های فراقانونی و از محل دارایی جامعه سهامداران و شرکت‌های فولادی پرداخت می‌شود.»



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-اموزش بورس -سهام بنیادی - کد بورسی- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

مرحله دوم حمایت صندوق توسعه ملی از بورس تا آخر سال 

تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به بورس تا آخر سال

مدیرعامل صندوق توسعه ملی از تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان، در مرحله دوم حمایت این صندوق از بورس تا پایان سال، خبر داد.

 به نقل از صداوسیما، مرتضی شهید زاده گفت: پیش بینی می‌کنیم در مرحله دوم ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، تا پایان سال، از محل برگشت تسهیلات داده شده به سایر طرح‌ها (در سال‌های گذشته) در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار گیرد.

وی ادامه داد: در مرحله اول، هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از بازار سرمایه به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت شد. و ثبت نام بورس در ابتدای سال بیشتر بوده است . 

این مقام مسئول، افزود: در اساسنامه صندوق توسعه ملی، برای جلوگیری از انحراف در مفاد اساسنامه، هیئت نظارتی متشکل از سازمان بازرسی، دیوان محاسبات کل کشور و سازمان حسابرسی تعریف شده است که برای تصمیمات گرفته شده، باید این هیئت را متقاعد کنیم تا این مبلغ در زمان نیاز صندوق تثبیت بازار سرمایه به آن تزریق شود.

شهید زاده گفت: کمک و حمایت از بازار سرمایه باید در طول زمان و به تدریج انجام شود. و آموزش بورس ضروری می باشد . 

اجازه سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه

وی افزود: امسال بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی، اجازه سپرده گذاری صندوق توسعه ملی در صندوق تثبیت بازار سرمایه داده شد، که در واقع تبصره‌ای در قانون بود که بتوانیم این پول را مستقیماً در اختیار بورس قرار دهیم.

مدیرعامل صندوق توسعه ملی گفت: منظور از تزریق یک درصد کل منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه، یک درصد کل منابع هر سال است.

وی افزود: این منابع در سال‌های گذشته طبق نظر دستگاه‌های نظارتی، صرف طرح‌های مختلف و درخواست‌های حاکمیتی شده است، بنابراین منابعی از سال‌های گذشته وجود ندارد تا به بازار سرمایه داده شود.

شهید زاده گفت: این پول، ابتدا باید به طرح‌های اقتصادی و ارزآور اختصاص یابد، ولی از آنجا که این طرح‌ها هنوز به پایان نرسیده، نمی‌توانستیم به بانک‌ها بگوییم پول‌ها را برگردانند، از این رو، با بررسی انجام شده و مذاکره و تعامل با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد قرار شد، از محل برگشت منابع ریالی، منابعی در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه گذاشته شود.

اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس

وی درباره تفسیر اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس، نیز گفت: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی گفته، بر اساس قانون، از سال ۹۴ باید یک درصد از منابع سالانه صندوق توسعه به بورس اختصاص می‌یافت که به دلیل مشکلات حقوقی این کار انجام نشد، بر این اساس، منابع ریالی از محل برگشت تسهیلات به طرح‌ها، مبنای تخصیص یک درصد قرار می‌گیرد. گرفتن کد بورسی در ابتدا لازم است . 

مدیرعامل صندوق توسعه ملی، افزود: همه وظایف ما پشتیبانی از بورس نیست، از محل برگشت تسهیلات طرح‌ها باید منابع سایر طرح‌هایی که از طریق حاکمیت به ما معرفی می‌شود نیز تأمین شود.

شهید زاده گفت: ما از منابع ارزی، چیزی به بورس تخصیص نمی‌دهیم، چون باید این منابع در بانک مرکزی به نرخ تسعیر تبدیل شود، بنابراین صندوق توسعه ملی از محل منابع ریالی خود بورس را پشتیبانی می‌کند.

وی افزود: ماهیت منابع صندوق توسعه ملی ارزی است بر اساس مصوبه مجلس در سال ۹۴, از ورودی هر سال فقط ۱۰ درصد را می‌توانستیم تسعیر و به ریال تبدیل کنیم و در اختیار بخش‌های کشاورزی و صنعت قرار دهیم، که این کار نیز انجام شد.

اجرا نشدن آئین نامه به دلیل مسائل حقوقی

مدیرعامل صندوق توسعه ملی، گفت: بر اساس قانون رفع موانع تولید، از سال ۹۴ طبق قانون باید یک درصد از منابع هر سال صندوق توسعه ملی برای پشتیبانی از بازار سرمایه اختصاص می‌یافت، ولی آئین نامه آن به دلیل مشکلات حقوقی اجرا نشد.

وی افزود: بر اساس قانون مصوب، صندوق توسعه ملی در بانک‌ها سپرده گذاری می‌کند، اما سازمان بورس به دلیل مشکلات حقوقی نمی‌تواند از بانک‌های دولتی که سپرده‌ای صندوق توسعه ملی در آن قرار دارد، تسهیلات بگیرد، بر این اساس بانک‌ها و صندوق توسعه ملی تا قبل از این نمی‌توانستند به بورس تسهیلات بدهند.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-سرمایه گذاری -سهام بنیادی - سرمایه گذاری بورس- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 تکلیف معاملات بورس تا چند روز آینده مشخص می شود 

تکلیف معاملات بورس تا چند روز آینده مشخص می‌شود

تهران - ایرنا - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون روند معاملات بورس در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما تا چند روز آینده تکلیف ابهام‌های موجود در کشور و روند معاملات بورس مشخص خواهد شد.

«احمد اشتیاقی» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به نظر می‌رسد تا زمان برطرف شدن ابهام‌های موجود در کشور مانند لایحه بودجه ١٤٠٠  تا حدودی شاهد وجود نوسان در معاملات بورس و تردید سهامداران برای سرمایه‌گذاری در این بازار باشیم. و البته آموزش بورس بسیار لازم است . 

وی افزود: شاخص بورس تا یک ماه آینده در محدوده کانال یک میلیون و ٣٠٠ هزار واحد تا یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد در نوسان خواهد بود. ثبت نام بورس در ماههای اخیر کاهش داشته است .

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دو روز گذشته در مجلس اعلام شد که دلار باید با قیمت ١٧ هزار و ٥٠٠ تومان تک نرخی شود، این در حالی است که رییس بانک مرکزی اعلام کرد رقم اعلام شده بالا است، گفت: نامشخص بودن قیمت دلار باعث شده است تا حدودی سهامداران در بازار بلاتکلیف باشند و بورس در محدوده نوسانی قرار بگیرد.

وی اظهار داشت: روند معاملات بورس اکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و فرض بر این است که اگر آمریکا به برجام بازگردد دلار بر روی چه قیمتی قرار است تثبیت شود؛ بنابراین سهامداران اکنون با احتیاط به دنبال خرید  در این بازار هستند و تا چند روز آینده تکلیف این مسایل و روند معاملات  بورس مشخص می شود.

اشتیاقی گفت: در صورتی که آمریکا به برجام بازنگردد ممکن است برای مدتی موقت سرمایه های مردم وارد بازار طلا و سکه شود اما به طور حتم دوباره سرمایه ها به سمت بازار سرمایه باز خواهند گشت.

این کارشناس بازار سرمایه به رکود حاکم در بازار طلا، سکه، ارز و مسکن اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود چنین رکودی، سرمایه گذاران تمایل چندانی برای خروج سرمایه های خود از بورس و ورود آن به دیگر بازارهای موازی ندارند اما اکنون سهامداران در بورس با احتیاط در حال معامله هستند و به محض برطرف شدن ابهام های موجود، بازار روند بهتری را به خود می گیرد و شاهد افزایش ورود سرمایه های مردم به بازار سرمایه خواهیم بود. کد بورسی لازم است .

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود چنین وضعیتی در بازار، همچنان شاهد تمایل سرمایه گذاران برای ورود سرمایه های خود به بورس هستیم و ممکن است از این به بعد بازارهای موازی با ضرر و زیان بیشتری مواجه شوند.

اشتیاقی خاطرنشان کرد: در صورت برگشت آمریکا به برجام و جلوگیری از کاهش قیمت دلار به نرخ کمتر از ٢٢ هزار تومان، بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه خواهد بود و تا فصل مجامع شاهد معاملات بسیار خوبی در این بازار خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: براساس پیش بینی های صورت گرفته در صورت حفظ چنین مسایلی به نظر می رسد شاخص بورس تا تیر ماه  و پایان فصل مجامع بتواند دوباره کانال دو میلیون واحد را ببیند.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-اموزش بورس -سهام بنیادی - کد بورسی- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

حاشیه‌های امروز بورس / اظهارات وزیر صمت، فولادی را صف فروش کرد

حاشیه‌های امروز بورس / اظهارات وزیر صمت، فولادی را صف فروش کرد

در جریان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل مجددا وارد فاز نزولی شد و با افتی ۱٫۷ درصدی مواجه شد، این در حالی بود که شاخص کل هم‌وزن امروز مثبت بود.

در جریان معاملات امروز بازار سهام، شاخص کل بورس تهران با افتی ۱٫۷ درصدی مجددا به کانال یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحدی سقوط کرد. افت امروز شاخص کل در حالی رخ داد که شاخص کل‌ هم‌وزن امروز بیش از ۰٫۶ درصد رشد کرد. در ابتدا گرفتن کد بورسی از کار گذاری مبین سرمایه مورد نیاز است . 

در معاملات امروز که ارزش معاملات باز هم از مرز ۱۰ هزار میلیارد تومان عبور کرد، سه نماد فملی، فولاد و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. این در حالی بود که اظهارات وزیر صمت در خصوص قیمت‌گذاری دستوری در بورس کالا، موجب افزایش فشار بر نمادهای فولادی شد.  این در حالی بود که بورس کالا نیز نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد و درخواست وزارت صمت را به دبیرخانه شورای عالی بورس ارجاع داد. امروز همچنین گروه خودرویی و بانکی بیشنرین ارزش معاملات را داشتند. آموزش بورس ضروری می باشد . 

معاملات امروز بورس در حالی به پایان رسید که سه نماد برکت، خودرو و کاما بیشترین ارزش معاملات را به نام خود ثبت کردند. همچنین امروز کارگزاری‌ها سفارش آفلاین عرضه‌اولیه سپیدار را فعال کردند. ثبت نام بورس در نیمه دوم سال کاهش داشته است . 



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-سرمایه گذاری -سهام بنیادی - سرمایه گذاری بورس- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

قیمت‌گذاری در بورس ممنوع

قیمت‌گذاری در بورس ممنوع

بار دیگر تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسانه بر معاملات بازار سهام سایه افکند. قیمت پایه محصولات فولادی برای عرضه در بورس کالا از ۸۰ درصد بر اساس دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت به ۷۰ درصد برای ابلاغ به بورس اعلام شد. آموزش بورس لازم است . 


 بار دیگر تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسانه بر معاملات بازار سهام سایه افکند «قیمت پایه محصولات فولادی برای عرضه در بورس کالا از ۸۰ درصد بر اساس دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت به ۷۰ درصد برای ابلاغ به بورس اعلام شد.» این را روز گذشته معاون امور معادن و صنایع‌ معدنی وزارت صمت عنوان کرد. هر چند بورس کالا این درخواست را رد کرد و آن را به دبیرخانه شورای عالی بورس ارجاع داد. این در حالی است که کارشناسان نتیجه این‌گونه دستورات را رانتی برای پرکردن جیب دلالان می‌دانند که در نهایت هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده را متضرر می‌کند و کاهش اعتماد سهامداران را به دنبال دارد. ثبت نام بورس در حال کاهش است . 

بورس جای قیمت‌گذاری دستوری نیست

محسن خدابخش،مدیر نظارت بربورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادر: جای قیمت‌گذاری دستوری در بورس نیست و در صورتی که عزمی برای قیمت‌گذاری کالایی وجود داشته باشد ‌باید سهمیه‌بندی صورت بگیرد. اگر قصد قیمت‌گذاری کالایی با استفاده از سازوکار معاملاتی بورس وجود دارد، باید مکانیزم عرضه و تقاضا، مقررات و قوانین بازار سرمایه در آن حاکم شود.

طبق قانون نباید کالای پذیرفته شده در بورس مشمول قیمت‌گذاری دستوری شود، در این بازار نهایت لغو پذیرش صورت می‌گیرد و در بازاری خارج از بورس مابقی فرآیند‌های این‌چنینی انجام خواهد شد.تجربه نشان داده است که تا‌کنون موضوع قیمت‌گذاری نه تنها در مورد بحث فولاد و پتروشیمی جواب نداده، بلکه در حوزه کالاهای اساسی و روزمره مردم نیز کارآیی نداشته است. در اکثر کالاهای فولادی مازاد تولید داریم و قاعدتا اگر فرآیند عرضه و تقاضا در آن حاکم شود بازار به‌طور خودکار متعادل خواهد شد.

از طرفی اگر قیمت‌گذاری صحیحی در مکانیزم حراج و بازار سرمایه داشته باشیم،‌ تولید‌کننده به سودی که بر اساس قیمت‌های جهانی و نرخ ارز در نظر گرفته است، خواهد رسید و در نقطه مقابل نیز دولت می‌تواند مالیات خود را بر اساس سود بیشتری که شرکت‌ها کسب می‌کنند، دریافت کند. با چنین رویدادی اگر قصدی مبنی بر حمایت یا دریافت سوبسید وجود دارد دولت می‌تواند از محل دریافتی در اثر شفافیت شرکت‌های بورسی و سودآوری بیشتر آنها به دست آورد.

باید در این‌گونه سیاست‌گذاری‌‌های بالاسری تجدید‌نظر شود چرا که اکنون در بازار سرمایه یک یا ۲ میلیون سهامدار نداریم. حتی در سبد سهام عدالت هم شرکت‌های فولادی وجود دارند، بنابراین نمی‌توان چنین موضوعی را نادیده گرفت.از سویی مهم‌ترین موضوع در بازار‌های سرمایه اطمینان از متغیر‌هایی است که در اختیار دولت‌ها و قانون‌گذاران قرار دارد، اگر سهامداری بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضایی که در بورس کالا حاکم است اقدام به خرید سهام یک شرکت فولادی کرد نباید یک‌ دفعه شاهد برهم خوردن این قبیل پیش‌بینی‌‌ها باشد که در نتیجه آن سرمایه‌گذاران بخش مولد اعم از سهام عدالتی‌ها و سایر سهامداران تحت تاثیر قرار گیرند.

بورس کالای ایران طبق قوانین و مقررات سازمان بورس و شورای عالی بورس باید به فعالیت خود ادامه دهد. سیاست کلی سازمان بورس و اوراق بهادار با توجه به مصوبات گذشته شورای عالی بورس بر مبنای عرضه، تقاضا و حراج در بازار است. داشتن کد بورسی در ابتدای فعالیت لازم است .

نگرانی از تصمیمات ناگهانی

احمدرضا معروفی، کارشناس بازار سهام: معمولا سیاست‌گذاران با هر شوک ارزی به دنبال راهکاری برای تنظیم بازار می‌روند. مدت‌هاست که در مورد کنترل دستوری قیمت فولاد بحث‌هایی مطرح می‌شود، اما در نهایت بدون نتیجه و نصفه و نیمه باقی مانده است اما اگر در مورد موضوعات اخیر اتفاق نظری به وجود بیاید قطعا شاخص بازار نزول خواهد کرد و برخی افراد در حرکت بازار‌ها سوءاستفاده خواهند کرد و عده‌ای دیگر هم زیان می‌کنند. این تصمیم اگر صرفا در مورد فولاد و در بورس کالا اتخاذ شود، در سایر بازارها، صادرات و واردات سوءاستفاده خواهد شد و به ضرر مصرف‌کننده تمام می‌شود.

شواهد حاکی ازآن است که برنامه منسجمی که به دنبال کنترل دستوری قیمت فولاد قیمت‌های تمام شده نیز کاهش یابد، وجود ندارد و تاکنون برنامه مکتوبی در این خصوص بیرون نیامده از این رو بازار رانت‌خواران و دلالان داغ شده و با صادرات کالاهای فولادی به اختلاف قیمت ارز دامن زده می‌شود و در نهایت چیزی دست مصرف‌کننده را نمی‌گیرد. قیمت محصولات فولادی در زندگی مردم محسوس است و این محصولات اگر به قیمت بالا به دست مردم نرسد، افزایش قیمت مسکن، خودرو و لوازم خانگی را رقم می‌زند در چنین وضعیتی هم مصرف‌کننده و هم سهامداران متضرران اصلی این تصمیم خواهند بود.

یکی دیگر از موضوعاتی که در مورد آن بحث‌های جدی بالا گرفته موضوع مالیات بر‌ درآمدهای حاصل از صادرات مواد خام و نیمه خام است. اینکه این تصمیم صرفا در مورد برخی از کالاها گرفته شود دردی از بازار دوا نخواهد کرد.

معمولا این تدابیر در صورتی جواب می‌دهد که مشمول همه کالاها شود. از سوی دیگر بازار در حال حاضر با پدیده «غافلگیری» دست و پنجه نرم می‌کند. سرمایه‌گذاران از تصمیمات ناگهانی مسوولان دل خوشی ندارند و نمی‌توانند برای نحوه سرمایه‌گذاری خود برنامه ریزی کنند.معضلی که به ضرر بازار تمام می‌شود.

کاهش اقبال به بازار سهام

محمدگرجی، آرا کارشناس بازار سهام: بخشنامه جدیدی که برای صنایع فولاد صادر شده از رانت ۴۵ درصدی حکایت می‌کند که متاسفانه به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد و جیب دلال‌ها را پر می‌کند. در حال حاضر صنعت فولاد با چالش جدی دست به گریبان است. وضعیت صنایع فولادی به گونه‌ای است که رانت گسترده‌ای از جیب سهامداران، مردم و بازنشسته‌ها به جیب واسطه‌ها می‌رود و منفعتی برای مصرف‌کننده ندارند ؛ چرا که قیمت نهایی محصولات با نرخ‌های بالایی به دست مردم خواهد رسید.

این تصمیم نه تنها شرکت‌های فولادی حاضر در بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار می‌دهد حتی اعتماد سهامداران به بورس را نیز خدشه دار می‌کند و ممکن است برای پتروشیمی‌ها و سایر صنایعی که درگیر قیمت‌گذاری دولتی خواهند شد نیز اتفاق بیفتد که منجر به بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران می‌شود. اینگونه اقدامات برای سرمایه‌گذاران جزو ریسک‌هایی محسوب می‌شود که غیرقابل پیش‌بینی است و اقبال از بازار خارج می‌شود. کما اینکه سیاست‌گذاران این اشتباهات را در گذشته نیز در مورد خودرو مرتکب شدند و در نهایت مشکلاتی در این بازار به وجود آمد.

هرچقدر این تصمیم دیرتر اتخاذ شود هزینه بی‌اعتمادی مردم به بورس کمتر خواهد شد. شرکت‌های فولادی میلیون‌ها سهامدار حقیقی دارند و ارزان فروشی این محصول علاوه بر پیچیده‌تر کردن وضعیت، بر ریسک‌های بازار نیز اضافه می‌کند. اما امیدواریم رئیس سازمان بورس و معاون اقتصادی رئیس‌جمهور نیز با این تصمیم مخالفت کنند. در مقطعی که بازار سهام به سرمایه‌گذار نیاز دارد، ضرر سهامداران، عرضه محصولات در بازار آزاد به قیمت بالا و پر کردن جیب واسطه‌ها از پیامدهای منفی قیمت‌گذاری دستوری در بورس محسوب می‌شود.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-سرمایه گذاری -سهام بنیادی - سرمایه گذاری بورس- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

پیش‌بینی بورس امروز ۱۷ دی ۹۹

پیش‌بینی بورس امروز ۱۷ دی ۹۹

در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس به دلیل فشار عرضه در نمادهای شاخص‌ساز روندی نزولی داشت و بیش از ۱/۵ درصد افت کرد. اما بورس امروز چه می‌شود؟ آیا ثبت نام بورس افزایش پیدا می کند ؟ 


 ایمان رئیسی، کارشناس بازار سهام معتقد است: چهارشنبه عرضه در بازار سهام زیاد است و احتمالا بورس منفی باشد.

پیمان حدادی، دیگر کارشناس بازار سرمایه هم گفته است: احتمالا چهارشنبه بورس با فشار عرضه شروع خواهد شد اما احتمالا در جریان معاملات امروز تقاضا افزایش پیدا می‌کند و روند بازار متعادل می‌شود.

جزئیات بیشتر و نظرات مخاطبان را در گزارش می‌توانید بخوانید. در ابتدای کار گرفتن کد بورسی از کارگزاری مبین سرمایه توصیه می شود . 

دنیای اقتصاد نیز در این مورد پیش‌بینی زیر را منتشر کرده است. و همچنین آموزش بورس لازم است . 

 



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-اموزش بورس -سهام بنیادی - کد بورسی- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 5
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 دی 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : سعید باطنی

 

عرضه اولیه «سپیدار» بخریم یا نخریم؟

عرضه اولیه «سپیدار» بخریم یا نخریم؟

روز چهارشنبه ۱۷ دی عرضه اولیه سپیدار در حالی انجام می‌شود که به نظر می‌رسد حداکثر نقدینگی موردنیاز برای شرکت در این عرضه اولیه ۲۴ هزار تومان برای هر کد بورسی باشد.


روز چهارشنبه، ۳۰ میلیون سهم (معادل ۱۵ درصد) سهام شرکت سپیدار سیستم آسیا با نماد سپیدار در بازار دوم فرابورس عرضه می‌شود. این شرکت که در اواخر سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های شرکت همکاران سیستم تاسیس شد تا به امروز دو بار افزایش سرمایه داده و توانسته سرمایه خود را به ۲۰ میلیارد تومان برساند. سهامدار اصلی سپیدار شرکت همکاران سیستم است.

سپیدار که در حوزه طرح‌های جامع فناوری اطلاعات شامل تحلیل، تولید، استقرار، راه‌اندازی و پشتیبانی راه‌کارهای مبتنی بر نرم‌افزار و همچنین تجارت الکترونیک فعالیت می‌کند توانسته از سال ۱۳۹۴ تا به امروز سهم خود را در بازار از ۴٫۳ درصد به ۱۴ درصد افزایش دهد و پیش‌بینی‌های شرکت به این صورت است که احتمالا سهم این شرکت در پایان سال ۹۹ به ۱۸ درصد افزایش پیدا کند.

 

 

همچنین بر اساس آمار منتشر شده، درآمد عملیاتی شرکت در سال ۹۸ به ۳۸ میلیارد تومان رسیده که نسبت به سال ۹۷ رشدی ۶۴ درصدی را نشان می‌دهد. سپیدار پیش‌بینی کرده که میزان درآمدش در پایان سال ۹۹ به ۷۰ میلیارد تومان برسد. آموزش بورس لازم است . 

بررسی گزارش عملکرد ۹ ماهه این شرکت در سال ۹۹ نشان می‌دهد که سپیدار توانسته در این ۹ ماه درآمد خود را به ۵۳ میلیارد تومان برساند که ۹۴ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده و این موضوع رسیدن به درآمد ۷۰ میلیارد تومانی را تا پایان سال امکان‌پذیر می‌کند. و ثبت نام بورس کاهش یافته است . 

 

 

همچنین سود خالص هر سهم سپیدار در سال ۹۸ معادل ۱۴۵ تومان بوده که رشدی ۴۴ درصدی نسبت به سال ۹۷ داشته است. با این وجود سپیدار توانسته در ۹ ماهه نخست امسال ۲۷۶ تومان سود خالص محقق کند که رشدی ۱۷۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. بررسی عملکرد یک ماهه سپیدار در آذر حاکی از آن است که این شرکت در نهمین ماه سال ۱۰ میلیارد و ۷۴۶ میلیون تومان درآمد داشته است.

بر اساس اطلاعات امیدنامه این شرکت، نسبت‌های مالی سپیدار نیز به شرح زیر است.

 

 

عرضه اولیه سپیدار در حالی با قیمت ۳۹۸۰ تومانی انجام می‌شود که با توجه به سود خالص ۲۷۶ تومانی این سهم در ۹ ماه نخست و نسبت P به E گروه که حدود ۲۸ است، به نظر می‌رسد رسیدن به قیمت ۷۰۰۰ تومانی برای این سهم چندان دور از دسترس نباشد.

در عرضه اولیه سپیدار که روز چهارشنبه انجام می‌شود ۲۶ میلیون سهم به عموم عرضه می‌شود و ۴ میلیون سهم نیز سهم صندوق‌ها خواهد بود. هر نفر حداکثر می‌تواند ۱۵ سهم در بازه قیمتی ۳۸۰۰ تا ۳۹۸۰ تومانی ثبت سفارش انجام دهد. البته با توجه به احتمال مشارکت ۴٫۵ میلیون نفری در این عرضه به هر نفر بیشتر از ۶ سهم نرسد که معادل ۲۴ هزار تومان نقدینگی نیاز دارد.



:: برچسب‌ها: رادیو سرمایه-اموزش بورس -سهام بنیادی - کد بورسی- سیگنال خرید - مبین سرمایه ,
:: بازدید از این مطلب : 3
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 17 دی 1399 | نظرات ()